Hulp nodig bij het aanbrengen van een grip?


Wat is het verschil tussen een basisgrip en overgrip? Wat zijn de voordelen van een hesacore-grip? Hoe grip ik mijn padelracket? Zulke vragen worden hier beantwoord. Bij PadelDirect kun je altijd terecht met al je padelvragen.

Als padelspecialist is PadelDirect voortdurend bezig met het selecteren van de beste grips. Op deze manier kunnen wij je een zo breed en zorgvuldig samengesteld assortiment aanbieden. Een goede relatie met onze leveranciers en de materiaalkennis van onze specialisten spelen hierbij een belangrijke rol. Omdat we zelf met plezier padellen, begrijpen we welke vragen je kunt hebben bij het maken van een keuze. PadelDirect biedt een uitgebreid assortiment basisgrips en overgrips van alle grote merken. Staat je vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact op met onze deskundige klantenservice!

Wat is een basisgrip?
Een basisgrip voor een padelracket is een grip die standaard op het racket is aangebracht.
Wat is een overgrip?
Een overgrip voor een padelracket is een extra laag grip die je over de bestaande grip van het racket aanbrengt. Het doel van een overgrip is om de grip van het racket te verbeteren, extra comfort te bieden, zweet op te nemen, en de levensduur van de originele grip te verlengen. Overgrips zijn een essentieel onderdeel van het onderhoud van je padelracket en kunnen een groot verschil maken in je spelervaring.
Wat is de juiste gripmaat voor mij?
Het kiezen van de juiste gripmaat voor een padelracket is essentieel om je spelcomfort, controle en kracht te optimaliseren. Een verkeerde gripmaat kan leiden tot ongemak, verminderde prestaties en zelfs blessures zoals blaren of overbelasting van de arm. Een handige methode om de juiste gripmaat te bepalen is de vinger-methode: pak het racket vast met de continentale grip en plaats de wijsvinger van je andere hand tussen de toppen van je vingers en de palm van je hand.

Hoe breng ik een grip aan op mijn racket?

Een padelgrip aanbrengen is niet lastig, maar het is wel belangrijk dat je het goed doet. Je wilt namelijk niet dat je overgrip te los zit. Om dit te voorkomen leggen we hieronder via gemakkelijke stappen uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

 

Er zijn drie belangrijke tips om te onthouden bij het omleggen van een grip:

  • Houd je duim op de grip als je naar beneden werkt
  • Begin aan de onderkant van het racket
  • Houd de spanning van de grip hoog

Benodigdheden:

  • Een overgrip
  • Optioneel: schaar


 

Stap 1

Verwijder de oude overgrip (indien aanwezig). Begin met het verwijderen van de oude overgrip door deze van de bovenkant van het handvat af te wikkelen.

Stap 1



 

Stap 2

Plaats de nieuwe overgrip. Begin bij de onderkant van het handvat. De meeste overgrips hebben een smal, kleverig uiteinde dat je als startpunt gebruikt. Bevestig dit kleverige uiteinde aan de basis van het handvat.

Stap 1



 

Stap 3

Wikkel de overgrip stevig om het handvat van je racket. Houd de overgrip strak terwijl je deze gelijkmatig naar boven wikkelt, en zorg ervoor dat er geen luchtbellen of rimpels ontstaan. Overlap de lagen naar wens: meer overlap resulteert in een dikkere grip, terwijl minder overlap zorgt voor een dunnere grip.

Stap 1



 

Stap 4

Als je de bovenkant van het handvat bereikt, gebruik je het uiteinde van de overgrip om het stevig vast te maken. De meeste overgrips worden geleverd met een stuk tape om het uiteinde vast te zetten.

Stap 1



 

Stap 5

Er zijn verschillende opties om je grip af te werken:

Optie 1: Knip het overtollige materiaal af zodat de overgrip netjes en gelijkmatig eindigt.

Optie 2: Wikkel de overgrip volledig om het handvat, en gebruik een stukje tape om het uiteinde vast te zetten voor een strakke afwerking.

Stap 1



Shop hier je grips

/